BreakingNews@ABO

News@BloggersNetwork

Kepelbagaian produk (kesihatan, harian, makanan, minuman, kosmetik dll)

JOM PAKAT-PAKAT TUKAR PRODUK SEHARIAN KEPADA PRODUK HALAL PRODUK HALAL TANGGUNGJAWAB KITA BERSAMA
Peluang mempelajari ilmu perawatan seperti bekam, akupunktur, dan Ilmu diagnos penyakit Ahli akan mendapat NM dengan berbelanja di Restoran Radix Fried Chicken (RFC), rangkaian restoran HPA yang lain, Dobi Toharah dan menginap di Hotel HPA. Penerapan amalan Islam dalam pekerjaan seperti semua pekerja diwajibkan berwudhuk, menutup aurat, membaca Al-Ma’thurat dan solat sunat dhuha sebelum memulakan kerja. [e8059]

ABOdaily news update

klik image. atau klik di sini [link] Blog perniagaan ini masih dalam selenggaraan. Akan diaktifkan pada Januari 2009. 'Bloggers OnbiZ' - perniagaan online terbaru dari ABO. Jom klik !!
Mutiara kata :
Aku pegang kata2 ini biar sampai jadi 'batu'!
..peranan tu tak penting. Yang mustahak, kita design, kemudian kita rumuskan dan kita rangka perlaksanaan. Rasulullah masa hijrah ke Madinah, duit satu sen pun tak ada. Begitu juga para sahabat. Orang kata baginda angan-angan nak memerintah Madinah. Tapi, baginda bersama sahabat design, rumuskan dan laksanakan dari yang termudah, termurah, terkecil, kemudian barulah yang ke seterusnya. Awat, kita ni lemah sangat ke? ~ Pengasas

ABOdaily - Kerajaan 'Along' ??  

Tuesday, November 25, 2008

ABO@al-banjari

"Kerajaan semacam Along!" Kata Mahfuz Omar apabila mengulas harga minyak yang dijual RM2 sedangkan harga sepatutnya RM1.62.

RM1.62 adalah harga tanpa subsidi Kerajaan. Sekiranya kerajaan memberikan subsidi RM0.30 seliter sebagaimana dijanjikan sebelum ini harga minyak berada pada RM1.32 sahaja. RM0.30 adalah subsidi yang disebut dan diulang oleh Pak Lah, Najib dan Shahrir Samad.

RM0.30 itu juga sebelum ini selalu diulang dan diingatkan kepada rakyat betapa baiknya kerajaan sehingga sanggup memberi subsidi kepada rakyat. RM0.30 selalu disebut supaya setiap kali rakyat mengisi minyak, rakyat akan berterima kasih kepada kerajaan atas RM0.30 yang disubsidikan itu.

Apa sudah jadi dengan RM0.30 yang dijanjikan itu? Agaknya ke mana duit subsidi itu dilarikan?

Teringat pula ketika Pak Lah menaikkan minyak suatu ketika dahulu. Kata Pak Lah nak kurangkan subsidi kerana mahu meningkatkan pengangkutan awam. Sehingga hari ini tidak nampak suatu perubahan ketara pada pengangkutan awam.

Aku kira kerajaan BN sepatutnya menggunakan peluang harga minyak turun ini untuk meringankan beban rakyat. Turunkan harga minyak ke paras sepatutnya. Rakyat bawahan akan terasa nikmat itu. Apatah lagi kini adalah musim cuti sekolah. Tentu Cuti-Cuti Malaysia akan lebih meriah.

Wallahua'lam.

AddThis Social Bookmark Button


Design by Amanda @ Blogger Buster