BreakingNews@ABO

News@BloggersNetwork

Kepelbagaian produk (kesihatan, harian, makanan, minuman, kosmetik dll)

JOM PAKAT-PAKAT TUKAR PRODUK SEHARIAN KEPADA PRODUK HALAL PRODUK HALAL TANGGUNGJAWAB KITA BERSAMA
Peluang mempelajari ilmu perawatan seperti bekam, akupunktur, dan Ilmu diagnos penyakit Ahli akan mendapat NM dengan berbelanja di Restoran Radix Fried Chicken (RFC), rangkaian restoran HPA yang lain, Dobi Toharah dan menginap di Hotel HPA. Penerapan amalan Islam dalam pekerjaan seperti semua pekerja diwajibkan berwudhuk, menutup aurat, membaca Al-Ma’thurat dan solat sunat dhuha sebelum memulakan kerja. [e8059]

ABOdaily news update

klik image. atau klik di sini [link] Blog perniagaan ini masih dalam selenggaraan. Akan diaktifkan pada Januari 2009. 'Bloggers OnbiZ' - perniagaan online terbaru dari ABO. Jom klik !!
Mutiara kata :
Aku pegang kata2 ini biar sampai jadi 'batu'!
..peranan tu tak penting. Yang mustahak, kita design, kemudian kita rumuskan dan kita rangka perlaksanaan. Rasulullah masa hijrah ke Madinah, duit satu sen pun tak ada. Begitu juga para sahabat. Orang kata baginda angan-angan nak memerintah Madinah. Tapi, baginda bersama sahabat design, rumuskan dan laksanakan dari yang termudah, termurah, terkecil, kemudian barulah yang ke seterusnya. Awat, kita ni lemah sangat ke? ~ Pengasas

ABOdaily - Yoga bukan 'paria', tapi ini 'paria' sibuk hal 'fatwa' !  

Wednesday, November 26, 2008


ABOdaily@albanjari
SIS, for your information, pasai bossnyer tak buleh nak cakap melayu, kena la pakai inglis, Yoga is HARAM if its with chantings prayers according to Hindu rituals. The exercise is not HARAM. Wine is HARAM.Pork Meat is HARAM.Unslaughtered MEAT is HARAM. Interests are HARAM....lists goes on.

But wait a minute, are you a muslim ? NO??? Then what's your problem ? This is not your religion! But if you are muslim then you have a problem. You dont even know your own religion !

now you can see apa plak 'manjung mari' tulis,
..memangla aku tak berani nak tulis waktu tu, nak cari pasai!!! Bilik rehat kat Batu 4 Kemunting tu banyak lagi yang kosong tak berpenghuni, RPK dah keluar aku pulak yang kena sumbat masuk ganti, tapi sejak dua tiga hari ni bila Majlis Fatwa buat keputusan Haram mengenai senaman yoga yang ada persamaan dengan jampi serapah bacaan hindu, ada ketua agama negeri yang menitahkan sebelum fatwa tu dikuatkuasakan, makanya majlis agama negeri hendak membawanya kepada beliau dahulu sebelum dilaksanakan, baguih pulak ketua agama macam itu.

Sekurang-kurangnya ada sifat ketua agama yang bertanggungjawab dan semua rakyat bangsa yang menetap di negerinya tak akan berani membantah, mungkin ketua agama tadi melihat dari senario pengharaman pengkid kot yang mana telah menimbulkan kesan penentangan dari betina-betina yang berkerununan cina, melayu, india dibantu dengan ngo-ngo membuat tunjuk perasaan tidak puas hati sehinggakan Ketua Polis Negara telah memberi amaran akan mengambil tindakan.

Cuma aku lihat yang mengambil kesempatan mengenai fatwa yoga ni sorang lagi malaun paria yang kalah bertanding PRU12 Parlimen Sungai Siput, mungkin agak aku dia nak cari pengaruh untuk pertandingan partinya tak lama lagi…dia pun nak sibuk hal agama Islam pasai apa?

Majlis Fatwa mengharamkan kepada umat islam, yang 'paria' sekoq ni kalut dok sibuk jugak nak buat kenyataan, apa hal ?

Apa yang aku terfikir sekarang ni apakah bila ada sesuatu isu yang agak sensitif, puak-puak yang ada dalan BN masing-masing cuba nak mencari atau menambah balik kekusutan supaya masing-masing kononnya berjaya membuat sesuatu terhadap penyokong mereka, kononnya masing-masing nak jadi juara !

Berita hari ini MB Perak, IR Nizar pun akan mengambil langkah sama, iaitu hasil Majlis Fatwa akan di bawa ke Majlis Agama Islam Perak untuk diteliti dan dihantar ke paduka Sultan dahulu sebelum dikuatkuasakan, bagi aku ini adalah satu langkah yang baik..selanjutnya

AddThis Social Bookmark Button


Design by Amanda @ Blogger Buster